Vikenco 50 år

Vikenco 50 år

Vikenco har bygd Norges, og kanskje verdens, mest moderne lakseslakteri. Åpningen av den nye fabrikken falt sammen med selskapets 50-årsjubileum, hvor KOMENT hadde jobben med å prosjektere og gjennomføre en storslått feiring.
 
Selskapet Vikenco omsatte i 2022 for 4 milliarder kroner, og har store vekstambisjoner. Om noen år vil selskapet ha 400 ansatte, og slakte intet mindre enn opp mot 120 000 tonn laks årlig. Det hypermoderne anlegget fikk den oppmerksomheten det fortjener da Vikenco inviterte til åpning kombinert med jubileum. Kunder og samarbeidspartnere fra hele verden var på plass, og hele regionen ble invitert til anlegget i en feiring som strakk seg over 2 dager. Og selvsagt var det jubileumsfest for ansatte og inviterte.

Hele seansen ble avsluttet med at 180 personer reiste fra Molde til Barcelona i chartret fly. Der bar det rett på fotballkamp i strålende sol hvor FC Barcelona møtte Atletico Madrid på et fullstappet Camp Nou med 90.000 tilskuere. De fleste gjestene ble værende noen dager i byen i forbindelse med verdens største sjømatmesse, Seafood Expo.

KOMENT fikk oppdraget med prosjektering og gjennomføring av hele arrangementet. Vi hadde ansvar for all logistikk både i Molde og Aukra, og i Barcelona. Samtidig gjorde vi jobben slik at Vikenco kunne konsentrere seg om å være vertskap for sine gjester.
Vi takker ydmykt Vikenco for samarbeidet, og er stolte av at vi fikk være med og sette vårt stempel på et stort stykke norsk industrihistorie.